Business + Andlighet = Coaching på Kärnan

Sven-Alex TryggInsikter & Funderingar, Projekt Fri & Het1 Comment

Brygga business med andlighet

🔥 En av mina favoritböcker är “From coach to awakener” av Robert Dilts. Jag har haft förmånen att träffa Robert och han är en stor inspirationskälla för mig. Han tvekar inte att använda spirituella centreringsövningar i ledningsgrupper på globala företag eller att ha med bilder på chakrasystemet i sina presentationer.

Han samarbetar med några av världens största företag och ledare, och som jag ser det är en av hans framgångsfaktorer att han verkligen bryggat business med “andlighet”, det materiella med det spirituella. En annan framgångsfaktor är samarbete med likasinnade.

Coaching på den spirituella nivån

I boken jag nämnde ovan diskuterar han bl.a. hur coaching kan ske på olika nivåer, och den jag blir mer och mer dragen till är den spirituella nivån. Denna nivå är inte utanför oss i någon flummig drömvärld som jag ser det, utan är något mycket konkret. Själva kärnan, själva mitten i oss alla helt enkelt. Den där delen djupt inom oss som vi glömt bort eller ignorerar, som viskar till oss ibland men vi struntar i den. Här rör vi oss i områden som handlar om självförverkligande och syfte med våra liv.

För att använda mig av Roberts vokabulär ser jag mig hellre som en “Awakener” än en coach. Jag vill hellre hjälpa människor – och företag? – att hitta tillbaka till sitt högre syfte än hjälpa dem sluta röka eller förbättra stämningen i en arbetsgrupp. Nog kan jag göra det också, t.ex. coacha dig till att bli mer framgångsrik – vad det nu betyder för dig – men hur mycket mer spännande vore det att titta på din kärna, ditt djupare syfte? Eller det djupare syftet med den där arbetsgruppen? Kanske anledningen till att just de personerna ingår i gruppen är något helt annat än de tror?

Tillhör du dem som nu känner dig obehaglig till mods eller tycker att jag flummar iväg, då tillhör du helt enkelt inte min målgrupp. Eller så är det precis tvärtom, du är helt rätt person och obehaget är ett tecken på detta.

Peta på din inre eld

Bilden jag ritade till detta inlägg symboliserar min vision just nu. Som Awakener vill jag peta på din slumrande inre eld, ditt syfte, din passion, och se den bränna bort det som hindrar dig. Låta den bli ljuset i natten som guidar dig.

Det första steget för någon som aspirerar på att vara en Awakener är förstås att vara vaken själv. Att hela tiden släppa taget om sanningar för att nyfiket söka nya. “Att andas in nya sanningar med varje andetag” som min kära kvinna skrev häromdagen.(Kolla gärna in hennes blogg.) Att söka leva utan förutfattade meningar. Om inte min egen inre eld lyser klar och stark kan den inte prata med din inre eld.

Att släppa taget om saker, tankar, roller, lögner, spel, skyddande skal, är för mig som att öppna spjället på en kamin för att ge elden mer syre. Bränslet är det jag släpper taget om. Lögner och skal brinner bra kan jag meddela.

Samarbete med likasinnade – alla med sina unika synvinklar och “eldar” – är som sagt var en förutsättning för förändring. Kontakta mig gärna så skapar vi ett nätverk som utgår ifrån Kärnan.

Allt Gott! Vandra din Egen Väg!

🔥 Sven-Alex

One Comment on “Business + Andlighet = Coaching på Kärnan”

Kommentera gärna!