Du begränsar dina begränsningar.

Sven-Alex TryggInsikter & Funderingar, Meditationer, Projekt Fri & HetLeave a Comment

Symboliska bilder i skallen.

🔥 Jag hade en väldigt trevlig kvällsmeditation nyligen, som för mig var helt revolutionerande. Få se vad mina insikter kan ge dig.

Symboliska bilder – ibland väldigt underliga men alltid tydliga – har dykt upp i mitt inre sedan jag var liten. De finns där för att förklara min egen situation eller hjälpa mig beskriva en klients situation.

En gång konsulterade jag en man och bilden jag fick av honom var en massa trådar som drog i honom, sög ut honom, från olika håll. En kvinna gav jag bilden av att hon släpade på två betongblock i kedjor.

Jag berättar för klienten om vad jag ser, och ofta betyder bilden mer för klienten än för mig. Utifrån bilden går det sedan att konkret arbeta med situationen.

Ok, skit samma, det var inte det jag skulle berätta. Kvällsmeditationen var det.

Dimma från huvudet.

När jag satt i meditation såg jag för min inre blick hur en dimma steg från mitt huvud och sögs upp i något. I dimman följde det med ljuspunkter. Väldigt snyggt faktiskt.

Jag frågade inom mig själv vad det var som hände. Vad är det jag ser?

Svaret kom snabbt: Det jag såg var begränsande tankar, gamla roller, sådant som tjänat sitt syfte. Jag släppte dem och de vara glada över att bli fria!!!

Alla skall vara med, eller?

Tills för ganska nyligen var jag övertygad om att alla delar i mig – de som drar fram det värsta i mig, får mig att säga saker som sårar, som får mig att känna mig liten och ynklig – skulle vara del av mig.

Jag trodde att jag måste krama om de här delarna, öppna mitt hjärta för dem, älska dem som ensamma delar av mig själv. Delar som jävlas för att få uppmärksamhet och bekräftelse.

Så är det visst inte alls! Jag insåg tydligt att dessa delar, delar som begränsar mig, är mina fångar! Jag begränsar dem också! Som ett kvävande dysfunktionellt förhållande. Jag skadar dem med mina goda intentioner! De jävlas med mig för att de vill att jag skall sparka ut dem! Släppa dem fria!

För mig är detta verkligen helt revolutionerande. Jag slipper nu känna skuld över att helt enkelt släppa delar av mig själv. Delar som tjänat sitt syfte och nu skall släppas!

Hur känner du inför tanken på att göra gamla uttjänta begränsande delar av dig lyckliga genom att släppa dem fria? Känns det lätt och expansivt?

Allt Gott! Vandra din Egen Väg! 👣

🔥 Sven-Alex

Kommentera gärna!