Ge för att Ge till de som inte kan betala

Sven-Alex TryggInsikter & Funderingar, Projekt Fri & HetLeave a Comment

Vad händer när jag börjar Ge för att Ge?

Häromdagen fick jag ett mejl från en kvinna som undrade om jag trodde att det skulle finnas kvar några av mina bokpaket – Från Utbränd till Brinnande – i januari eller februari nästa år. Jag insåg då att det finns personer som inte har råd att köpa mina böcker. Trots att jag har “betala vad du vill” och ett minimumpris på 80 kr. Kanske är det många personer som inte har råd som behöver mina böcker mest?

Samma dag i min kvällsmeditation fick jag en tydlig insikt, och ju mer jag tänkte på det desto bättre kändes det i kroppen. För mig är goa känslor kring något jag funderar på att göra ett gott och säkert tecken på att jag verkligen skall göra slag i saken.

Jag fick bilder av naturen, av solen, av hur allt hänger ihop och att hela naturen verkar vara uppbyggd på ett kretslopp som bygger på att allt från äppelträd till solen bara öser ut utan krav eller ens förväntan på att få något i gengäld, förutom att sprida frön då, för äppelträd och andra frukter.

Ett Naturligt Tillitsexperiment

Det jag kom fram till var följande (som antagligen går emot alla tankar om försäljning) att helt enkelt sänka mitt minimumpris till 0 kr och skänka bort mina böcker och webbkurser till de som inte har möjlighet att betala.

Den som inte har råd – eller lust – att betala behöver inte, och de som vill betala får göra det.

Hur det här kommer att gå har jag ingen aning om, men det känns jätteskönt att verkligen bara ge för att ge! What goes around comes around, så jag kommer säkert att kunna äta mig mätt även fortsättningsvis.

Jag önskar dig Allt Gott och påminner dig om att det bara finns en av dig. Vandra din egen väg.

/Sven-Alex

PS Du kan få dina böcker här. 

Kommentera gärna!