Gör Något Oväntat Idag! Kvantsprång Förgyller Vardagen.

Sven-Alex TryggHarmonisering, Insikter & Funderingar, Meditationer, Projekt Fri & HetLeave a Comment

Äventyret går vidare – SÖG är nyckeln

Mitt spännande livsexperiment – “Projekt Fri & Het” – går vidare. Insikter so far:

Steg 1 – Släppa taget. (Grundläggande. Gäller allt från gammalt bråte till beteenden och ord.)
Steg 2 – Öppna dig för att ta emot. (Började jag inte med på allvar förrän för några dagar sedan, lite sen i starten).
Steg 3 – Greppa det du vill ha också, inte bara sitt med öppna händer. Saker ramlar ur då.

Ett par ölflaskor hjälpte mig att illustrera denna trestegsraket. 

SLÄPPA – ÖPPNA – GREPPA alltså. Kan förkortas med det trevliga ordet SÖG. 🙂

Skräck eller liv?

Steg 3 fick för mig igår och idag en oväntad vändning, och jag blir faktiskt lite illamående när jag tänker på det. Kan bero på kaffe jag druckit också. Hur som helst. Lite darrigt och pirrigt och skräckslaget på samma gång.

Nu skall jag inte byta kön eller så. För det första är jag nöjd med min Ville som följde med från början, för det andra vet jag inte vem jag i så fall skulle byta kön med. 😉

Hur som helst. Igår fick jag ett erbjudande om något jag drömt om länge, något som verkligen är ett nav för mitt fortsatta uppdrag. Jag bad att få fundera på saken tills idag.

Beslutet slet i mig. Rädsla och logik verkade ha käkat extra vitaminer till frukost, och den inre klara rösten som “sitter i mitten och vet” doldes lite bakom alla argument.

Bilden i min kvällsmeditation var tydlig också igår. En massa guldgula varelser – verkligen en drös så långt ögat kunde se – backade undan från en svart, förkolnad staty i mitten. Nu är jag inte religiös på det sättet, och har kanske kollat på för många serier på Netflix, men det var en svart ängel av kol med vingar och allt. Som om den hade blivit förstenad in i minsta detalj. Hela kalaset sprack ganska direkt, och ut ur sprickan kom ett spädbarn… De gyllengula varelserna slöt sig återigen kring mitten och nog kändes det som någon nystart allt.

Jag skall erkänna att jag väntat och väntat på att något skall hända. I morse slökollade jag lite på datorn och när jag pausade stod följande textremsa i nederkanten.

Våga greppa efter det du vill ha

Ok. Jag tar budskapet till mig. 🙂 När något inte fungerar, gör något annat. En ganska grundläggande tes jag fritt och glatt delar med mig av till mina klienter. Eftersom jag vill “walk my talk” så tänkte jag göra samma sak.

Om jag parar Steg 3 i SÖG – dvs Greppa – med att göra något helt oväntat, ologiskt, skrämmande, tillitsfullt och fullständigt underbart wild & crazy, vad händer då?

Det där erbjudandet jag fick igår. Jag antog det idag, tidigt i morse efter min natt ute bland träden. Senare på dagen fick jag höra att hade jag väntat 1,5 timme till hade jag missat chansen.

Om du undrar vad det gäller kommer jag inte att avslöja det här, inte ännu. Lite för skört för att jag skall utsätta det offentligt just nu.

Gick igenom gamla böcker idag och hittade en magisk bok jag fått av min gode vän Peter. (Kolla gärna in hans hemsida, en massa bra grejor: coplementum.se) Boken heter “What to do when it’s your turn. And it’s always your turn.” av Seth Godin.

Gör något oväntat

En massa mums i den boken, och jag citerar en del här nedan.

People who are open to uncertainty are the pathfinders for the rest of us. They are the ones who walk on the moon, who start important non-profits, who paint paintings worth fallin in love with. We stare at them with admiration and shower them with opportunities and gratitude… Not because they take big risks, but because they are willign to live without knowing.

– Seth Godin

Känner du att du vill vara en av dessa personer som är villiga att leva utan att veta? Finns det egentligen något alternativ, för vet vi egentligen någonsin? Kanske är det bättre att öppet leva och omfamna detta “icke vetande” och helt enkelt acceptera det som en grundläggande sanning? Jag darrar hel när jag läser det. Ett gott tecken.

Kvantsprång i vardagen

Kvantsprång har kommit att betyda en fundamental förändring, även om det egentligen handlar om ganska små rörelser hos elektroner i atomer. Kvantsprång i vardagen kallar jag de tillfällen då du på en djup impuls gör något helt oväntat. Ofta något som du är rädd för eller som logiken säger är aja-baja. (aja-baja = konstig fras när jag tänker efter.)

Belöningen är dock ofta i direkt exponentiell proportion till modet du använde när du kastade dig ut.

Ja, ett långt och ganska förvirrat inlägg som antagligen speglar mitt tillstånd. Det jag vill säga, tror jag, är att jag idag har gjort ett sådant där kvantsprång och med darrande kropp sitter jag nu här och undrar vad fan jag gjort samtidigt som jag känner att jag inte kunde agerat på något annat sätt om jag ville leva vidare på allvar utan att tyna bort av rädsla och passivitet. Jag brukar alltid säga att jag vill leva innan jag dör. Känns lite slöseri annars. 😉

Ok, fortsättning följer, och jag kommer att dela med mig av detaljer framöver.

Allt Gott till dig och de dina, och vandra din egen väg, men en del kvantsprång i livets vattenpölar!

/Sven-Alex

 

Kommentera gärna!