Gym eller soffa? Harmoni med dig själv?

Sven-Alex TryggHarmonisering, Insikter & Funderingar, Projekt Fri & Het, VeganresanLeave a Comment

Drar du åt olika håll? Slåss du med dig själv?

Har du gått på gym eller utfört någon form av träning någon gång? Har du någon gång känt att du hellre skulle vara hemma i soffan och titta på en film än gå till gymet? Är du som de flesta har du haft dagar då du helt enkelt vill vila.

När delar av dig vill olika saker på detta sätt är du faktiskt i disharmoni med dig själv. Du drar inte åt samma håll helt enkelt, och vad du än gör i detta fall – vilket val du än gör av de två – kommer att vara mindre effektivt.

En träning du utför när du egentligen inte vill gör mer skada än nytta, det är jag övertygad om. Om din kropp vill vila och du tvingar den att träna skapar du varken harmoni eller effekt av träningen.

Varför tränar du? Varför gör du det du gör över huvud taget?

Har du någonsin frågat dig varför du gör det du gör? Varför går du upp på morgonen? Varför äter du den mat du gör? Varför jobbar du med det du gör? Varför tränar du?

Här handlar det än en gång om fundamentala val. Om du tex gjort det fundamentala valet “hälsa” istället för “träning” (för att “träna ska man ju”) kan du mycket lättare vara i harmoni och hela tiden välja det som tar dig närmare hälsa.

Ett fundamentalt val aktiverar den kompass du har i ditt inre, och din kropp kommer ännu tydligare att berätta för dig vad den vill ha för att må bra.

Observera att ett fundamentalt val också innebär att du behöver göra de förändringar som krävs! Ingen automatik här, men du kommer tydligt att veta vad du behöver göra, och sedan göra det med en lätthet som kommer att förvåna dig.

Jag har, som du säkert vet om du läst mina tidigare inlägg, för ett tag sedan gjort det fundamentala valet Frihet. Denna lätthet att välja är en av de stora belöningarna som jag ser det. Mitt fundamentala val gör det mycket lättare att agera på ett sätt som tar mig närmare det jag valt, och det på ett sätt som verkligen upplevs som magiskt. Jag hindras verkligen på alla möjliga sätt från att göra saker som begränsar min frihet! Ok att jag på vägen till frihet går igenom faser som kan upplevas som att jag begränsas mer än någonsin, men insikten är att det är en del av processen. Om inte annat så mår jag fysiskt dåligt – det känns otroligt tung och “kletigt” – att försöka gå åt ett håll som inte gynnar mig.

Ett Fundamentalt val är ett hav

Ännu en bild för att förtydliga vad jag menar. När du gör ett fundamentalt val skapas en slags “ton” eller “behållare” eller “riktning”. Det som inte är i harmoni med ditt fundamentala val kommer helt enkelt inte in i området. Det fundamentala valet agerar som ett skydd kring dig och riktar din energi åt det håll som snabbast tar dig dit du vill.

Här kan alltså både chilla soffan och träna gymet finnas med. Vad du gör, och när du gör vad, handlar om hur du känner dig. Din kropp kommer att tala med dig och du kommer att kunna välja lätt utan att känna skuld eller begränsas av “borden” och “måsten”.

Av egen erfarenhet kan jag meddela att det är tokenkelt att sluta med saker också. Att välja att äta vegankost var ett lätt var. Från ena dagen till den andra slutade jag också med kaffe. Ena dagen sugen på det, andra dagen inte alls sugen. Kommer antagligen inte att sluta helt med kaffe – för mumsigt för det – men det jag menar är att min kropp – och mitt hjärta – talar till mig tydligare än någonsin.

Ett fundamentalt val kan innefatta många aspekter förstås. “Frihet” innefattar för mig både hälsa, harmoni, lycka och pengar. Hellre rik och frisk än sjuk och fattig.

Ok, mina frågor till dig är följande:

  • Vilket är ditt fundamentala val?
  • Vad är viktigast för dig?
  • Vad väljer du?

Allt Gott och vandra din egen harmoniska väg!

/Sven-Alex

 

 

Kommentera gärna!