Harmoni = Pårökt Hippie?

Sven-Alex TryggHarmonisering, Insikter & Funderingar, Meditationer, Projekt Fri & Het2 Comments

Harmoni är för Hippies?

🔥 Sedan jag i mitt förra inlägg öppet accepterade och deklarerade att jag är en Intergalactic Harmonizer, har jag fått tillgång till mer och mer information om vad harmoni egentligen är. Väldigt fränt vad som händer när man väl slappnar av och slutar kämpa emot det man redan vet. Det var ganska många år sedan jag fick veta vad mitt uppdrag var, men det var först häromdagen jag öppet berättade om det (förutom i mina böcker förstås).

Hur som helst, mina meditationer fylls nu med insikter och information kring “harmoni” och kunskap dyker upp i mitt inre när jag utför vardagens sysslor som att hämta ved.

Vad tänker du på när du hör ordet “harmoni”? Ordet ger nog i vissa öron associationer till flumm, new-age och rökelsedoftande, pårökta hippies. “Wooooo! We’re in harmony with the universe man!”

Jag har dock insett att harmoni är ett naturligt tillstånd av flow, synk och effektivitet på gränsen till magi. Harmonins kraft är applicerbart på allt från en maträtt, till en relation, till din kropp till en arbetsgrupp till ett helt företag till en stad till ett land till själva Jorden.

Harmoni har egentligen med toner att göra.

Ordet harmoni har egentligen med musik, med toner, att göra. Eftersom allt egentligen handlar om toner – allt vibrerar ju på ett eller annat sätt – så passar det perfekt.

Tänk dig en orkester. Alla har fått noter till “Du Gamla Du Fria” utom en person som spelar den gamla slagdängan “Fuck Like A Beast” med gruppen WASP. Det är lätt att höra och förstå att en enda kan spoliera harmonin i helheten. Inget ont i att vilja spela sin egen melodi (eller i WASP) bara att låten är mer i harmoni på ett annat ställe. Det är också därför en negativ person kan påverka harmonin och flödet i en hel grupp negativt. Disharmonin hörs och känns tydligt.

Eller ta exemplet med att en person i en grupp drar åt ett annat håll?

Än en gång inget fel i att vilja gå åt ett annat håll, och det har inget att göra med att komma upp med nya idéer eller infallsvinklar. Helt enkelt om harmonin i att ha en gemensam vision, ett gemensamt mål.

Harmoni i vårt center

Fick en finurlig insikt i min meditation häromdagen. På sistone har det varit omöjligt för mig att kika in i framtiden eller ens tänka på det som varit. Jag har på något sätt stött på en seg smet, en tyngd, varje gång mitt sinne vandrat för att luska vad som komma skall eller tänka på det förflutna.

Jag tvingas på något sätt till nuet, till mitten, till mitt center. Fick en bild av att det i vårt center finns en slags hiss med vilken vi kan resa mellan verkligheter. Bara genom att gå till vårt center, till stormens öga, kan vi kliva in i hissen och byta verklighet.

Helt logiskt egentligen, att bara kunna byta “våning” när vi står i hissen. Ska leka lite med detta och inser nu när jag skriver att den verklighet jag väljer att kliva ut på – den våning som känns rätt – kommer att definieras av mina fundamentala val. Mitt fundamentala val är den knapp jag tryckt på inne i hissen helt enkelt.

Ok, annars känns det lite förvirrat just nu, som om jag verkligen satte igång något när jag accepterade mitt uppdrag. Ska se vad dagens kvällsmeditation ger, för jag längtar verkligen till varje meditation dessa dagar!

Som vanligt, Allt Gott och vandra din egen väg! 👣

🔥 Sven-Alex

2 Comments on “Harmoni = Pårökt Hippie?”

Kommentera gärna!