Hur många bågskyttar kontrollerar du?

Sven-Alex TryggHarmonisering, Insikter & Funderingar, Projekt Fri & Het, Tips & TrixLeave a Comment

Jag brinner

Sitter här vid min dator och söker alla möjliga uppdrag. Skall jag vara ärlig brinner jag inte för allt jag söker – vissa uppdrag är dock väldigt spännande – utan ser det mer som en skyldighet att göra det jag kan för att få en stadig och fin inkomst. Baseras en del på rädsla, en del på att verkligen vilja göra nytta, göra skillnad, en del på att kunna visa för andra att jag gör det jag kan.

Det jag brinner för är att göra det jag gör nu, blogga om mina upplevelser, mina insikter och inspirera andra att våga leva det liv de vill leva, att våga kasta sig ut, att våga misslyckas en massa, massa gånger. Spela in videoklipp Att prova allt som känns kul och expansivt bara för att det känns kul och expansivt!

Jag brinner för att påminna människor om deras storhet, om den där magiska, tidlösa delen inom oss som bara väntar på att få komma ut och skapa magi i världen. Jag brinner för att hjälpa människor hitta sig själva och få kontakt med kraft och harmoni ute i skogen, hitta delar av sig de inte ens minns att de glömt.

Jag brinner för att vara den jag är, att vara allt det jag är. Naken och fri vill jag stå i vinden, känna att jag lever och veta att när jag kilar vidare då har jag vågat.

Vill du verkligen träffa det du siktar på?

Jag såg en väldigt utvecklande och intressant film för ett tag sedan. Känner att jag har en skyldighet att utbilda mig. Den heter Transformers. Minns inte vilken i serien. (Populära filmer speglar det kollektiva omedvetna.)

Hur som helst, i den filmen fanns det en del soldater som markerade mål med hjälp av någon form av laserinstrument. Genom att befinna sig på marken och hålla laserpricken låst på målet kunde flygplan skicka iväg missiler för att spränga de dumma robotarna som kallas Decepticons. Om laserpricken skulle hamna någon annanstans, då kommer också smällen att hamna där.

Nu när jag sitter här kom jag att jämföra min jakt på uppdrag med laserpricken och det förde in mig på bågskytte.

Låt oss säga att du för befäl över en hel hoper med bågskyttar. De följer din minsta vink. Det du siktar på siktar de på. Det du skjuter på, skjuter de på.

Låt oss nu säga att du egentligen vill skjuta på en sak, din dröm, det du brinner för, det som får det att pirra i hela kroppen på dig av iver och lite rädsla kanske. Men, bara för att du känner att du borde, så siktar du och skjuter på något helt annat. Du hoppas att bågskyttarna vet att du egentligen vill skjuta på något annat, men de gör som du gör. Alla andra bågskyttar skjuter på det du skjuter på, eftersom du styr deras rörelser. Du är dirigenten för denna ofantliga kraft som fokuseras på det du fokuserar på.

Spridda skurar eller fokus

Jag är fullt medveten om att jag tidigare ofta haft som taktik att skjuta lite hit och dit, för då vet jag instinktivt att inget händer. Det är som att flytta den där laserpunkten hela tiden, och leda “Kraften” till nya ställen hela tiden. Eller styra mina bågskyttar till olika mål hela tiden.

En annan taktik är att sikta på olika ställen, men aldrig släppa pilen. Till slut blir du så trött i armen av anspänningen att du bara släpper utan att egentligen veta vad du siktar på just då. Och alla andra skjuter på samma mål. Du kanske träffar något du inte alls vill!

Förstoringsglas dyker upp. Har du använt ett förstoringsglas för att tända eld på papper eller bränna fina mönster i trä? Det har jag. Kan meddela att det inte fungerar om du hela tiden flyttar fokuspunkten. För att det skall bli någon effekt på brännandet krävs det att du håller stilla på samma punkt ett tag.

Jag ser mig nu med pilbågen igen. Eller med den där lasermackapären. Vart riktar jag den? Har jag full fokus på det jag vill, eller låter jag mig förledas och förvillas av “borden” och “måsten”? Kan känna att jag “wield” en ofantlig kraft, som bara väntar på att få ett utlopp…

Att hålla i en vattenslang

Får nu en annan metafor. Det är som att hålla en slang i mina händer. Vattnet – kraften – flödar hela tiden, den slutar aldrig. Frågan är bara vad jag gör med den, vart jag riktar den. När jag försöker vika slangen för att stoppa flödet blir det bara obehagligt. När jag försöker stoppa flödet blir det obehagligt…

Vattnet flödar hela tiden i vår “manifestationsslang”, och frågan är vad vi väljer att vattna.

Jomen, hur många bågskyttar styr du? Känns som om jag styr en jättehoper!

Allt Gott! Vandra din egen väg!

/Sven-Alex

 

Kommentera gärna!