Ibland är rörelsen i sig viktigare än målet

Sven-Alex TryggHarmonisering, Insikter & Funderingar, Projekt Fri & Het, Tips & TrixLeave a Comment

Väntar du på något?

Jag har haft flera perioder i livet då jag medvetet väntat. Väntat in, eller väntat ut är jag inte säker på. Mest väntat in antar jag. Väntat på rätt tillfälle, på att saker och ting och “vibrationen” skall vara rätt.

Dessa perioder är något jag värdesätter, och jag är glad att jag har förmågan att stanna upp tillräckligt mycket i livet för att kunna vänta in mig själv om inte annat. Eftersom jag är en ivrig och nyfiken student av naturen och dess cykler och processer så är det också så att det finns perioder av vila och kontemplation (vinter tex) och en rätt tid för saker att hända. En blomma som skulle slå ut mitt i vintern skulle dö. Allt har en tid då aktivitet ger mest utdelning, och det är inte vist att pressa fram saker som verkligen stretar emot.

Ut ur gränden

Det kommer dock en tid då väntan är över, och ett agerande i vilken form som helst är bättre än att vänta vidare. “Make a move!” En rörelse åt vilket håll som helst är alltså i detta läge bättre än ingen rörelse alls. Jag brukar likna det med att stå längst in i en underlig korridor, eller kanske en gränd är en bättre metafor. Enda öppningen är längst bort i gränden och du kan se vad som finns utanför. Kolla in bilden jag gjort nedan. Du ser det uppifrån alltså.

I detta fall kanske du blir väldigt lockad av “1” och börjar röra dig åt det hållet. Kanske det är ett nytt jobb eller en flytt. Spelar egentligen ingen roll, för ibland är det så att detta första lockbetes syfte är att dra dig ut ur gränden. När du kliver ut ser du möjligheter som var dolda innan. Du kanske inte alls når “1” utan hellre väljer “2” eller “3”.

Är din dörr för liten?

En annan metafor jag ofta använder mig av är att du beställt något och väntar på leverans hem till ditt hus. Även om du bor i lägenhet bor du i ett hus, för lägenheten ligger i ett hus. Med en dörr in till ditt hem. Du väntar och väntar, undrar varför det där paketet aldrig kommer. Du har gjort allt rätt, beställt rätt, men inget kommer. Det du inte alltid är medveten om, är att paketet inte kan levereras då dörren är för liten! Inte bara dörren som är problemet heller, utan paketet får kanske inte ens plats inne i huset!

Symboliken här är alltså att du kan “beställa” saker som helt enkelt inte får plats i din nuvarande världsbild eller verklighet. Du behöver lämna “huset” för att kunna ta del av leveransen! Ett sätt att “lämna huset” är att göra plats för förändringen du vill ha. Om du vill ha nya gardiner, ta ned de gamla direkt. Kommer garanterat att skynda på processen mot nya.

För att sammanfatta finns det naturligt sett viktiga tider av vila, släppa taget och “rening” på olika nivåer för att samla ihop sig och fokusera inför nästa fas. Ett frö väntar på rätt tid att gro och tills dess gör det inget annat än väntar. Det kommer dock alltid en tid då det är dags att agera, att verkligen “greppa” efter det du vill ha. Då kommer du att känna dig manad att gå åt ett visst håll, och det spelar egentligen ingen roll åt vilket håll. Precis som i en gränd eller i ett hus finns det egentligen bara en väg att gå om du vill ut därifrån, och det är inte alltid det du till att börja med går mot som är ditt slutgiltiga mål. Syftet med den lockelsen är bara att dra ut dig och få dig att agera.

Hur känner du igen dig? Är din mentala dörr stor nog för det du vill uppnå eller ha? Behöver du röra på dig eller är det du mest behöver en tid av vila och väntan?

Allt Gott! Vandra din egen väg!

/Sven-Alex

Kommentera gärna!