Kaos är bron till ny harmoni

Sven-Alex TryggHarmonisering, Insikter & Funderingar, Projekt Fri & HetLeave a Comment

Vägen till ny harmoni går genom kaos

Har du upplevt att livet ibland känns totalt kaosartat, helt i oordning och du inte fattar någonting om vad som pågår? Kanske du upplever det nu? Vet du att det är ett säkert tecken på att du är på väg mot ett nytt tillstånd av harmoni?

Det är en naturlag att allt strävar efter harmoni, efter balans. Om du ställer en kopp hett kaffe eller te på bordet kommer drycken att svalna, för naturen vill balansera temperaturskillnaden. Om du häller ut drycken på bordet kommer den att rinna ned på golvet baserat på minsta motståndets lag. Inget konstigt med det. Inte alls.

Antagligen skulle du bli förvånad om kaffet var hett hela dagen eller om det rann uppför väggen istället för ned på bordet. Trots det så har de flesta av oss lyckats inbilla oss att naturlagar som styr allt annat i hela universum inte skall gälla oss människor.

Din kropp söker harmoni

Din fantastiska kropp, som gör sitt bästa för att vara frisk och glad, söker hela tiden harmoni. Ditt sinne söker harmoni. Egentligen söker hela ditt väsen harmoni, och det enda sättet att hindra denna harmoni från att infalla är att hela tiden störa processen.

Vi gör detta genom att göra saker vi inte vill, genom att gå till ställen vi inte vill gå till, genom att spendera vår energi på personer och uppgifter som inte harmonierar med oss. När vi låter oss drivas av disharmoni (disharmoni är tex rädsla, skuld, måsten, borden) då stöter vi bort den harmoni som hela tiden jagar oss.

Kaos betyder rymd

Ordet “kaos” betyder egentligen inte alls oordning eller något negativt, utan något otroligt mumsigt! Några ord från etymonline igen:

“khaos as the primeval emptiness of the Universe, the void at the beginning of creation, the confused, formless, elementary state of the universe.”

För mig var det ett wow-läge när jag läste vad kaos egentligen betyder! Hur känner du? Kaos är alltså tillståndet innan själva skapelsen!

Ok, kopplingen till harmoni gör jag genom att berätta att vägen från ett tillstånd av harmoni till ett annat går genom en fas av kaos, över en bro av kaos. Med vår nya kunskap om den sanna innebörden i kaos kan vi alltså dra följande slutsats:

Tider av kaos är helt enkelt då ett tillstånd av harmoni återgår till ren potential för att nästa nivå av harmoni skall kunna skapas.  

Kolla in klippet nedan där en rad med pendlar på ett mycket vackert sätt visar på hur olika tillstånd av harmoni kopplas samman av tillstånd av kaos.

Nöjer mig där för idag, och påminner dig än en gång om att tider av förvirring och kaos är ett säkert tecken på att du är på väg mot ett nytt tillstånd av harmoni. Du behöver bara tillåta det att ske, och det gör du på enklaste sätt genom att välja det som harmonierar med dig, det som känns lätt, roligt och expansivt.

“Det går inte att göra bara roliga saker!” kanske du tänker. Min motfråga är då: Hur vet du det? Har du provat?

Ok, jag önskar dig allt gott och ber dig om att vandra din egen harmoniska väg! Time to Shine!

/Sven-Alex

 

 

Kommentera gärna!