Kör du på ettan på motorvägen?

Sven-Alex TryggInsikter & Funderingar, Projekt Fri & HetLeave a Comment

Hur fungerar en växellåda?

🔥 Om vi för enkelhets skull bortser ifrån steglösa automatlådor och andra avancerade varianter fungerar en växellåda genom att gå från en växel till en annan via ett friläge.

Du kommer säkert inte ens på tanken att försöka trycka växelspaken direkt från ettan till tvåan utan att först koppla ur och gå till mitten och vända.

Kanske våra liv fungerar på samma sätt?

Vill vi gå från en växel (en känsla, en verklighet, ett sätt att uppleva) kanske det funkar bäst om vi kopplar ur (kopplar av), hittar friläget för att sedan välja vilken växel vi vill använda oss av?

Mitten dyker upp igen som ett genomgående tema i mina inlägg. Friläget i våra liv kan liknas med stormens öga. Där är det alltid lugnt, oberoende av hur mycket det stormar utanför. Det är t.o.m. så, att det precis innan själva ögat stormar som mest!

Ok, så från detta “Stormens öga” i ditt liv kan du alltså, precis som i en bil, välja vilken “växel” du vill använda dig av för att på effektivaste sätt röra dig dig du vill, uppnå det du vill.

Hur hitta mitten?

Vissa mediterar en livstid för att hitta detta stormens öga. Tänk på att “Nirvana” betyder “ingen vind”, så jag antar att de talar om stormens öga när de talar om Nirvana. Trix för oss vanliga dödliga. (Som är mer fantastiska än vi anar men oftast väljer ett begränsat liv för vi vill inte vara annorlunda. Huvva!! Hur skulle det se ut om vi alla var våra magiska jag i full frihet!?😉)

Använd det du alltid har med dig, din andning.

  1. Ta tre djupa andetag (eller ett) och se dig själv symboliskt lägga i friläget.
  2. Ändra kroppshållning. Sträck på dig.
  3. Välj den växel du vill ha. Välj hur du vill vara, vad du vill säga, hur du vill må.

För enkelt för att vara sant? Prova. Jag har själv stannat upp många gånger mitt i en mycket stressad miljö – där mina kollegor sprang runt i ett högt tempo – och tagit tre djupa andetag. Den lilla tid jag investerar i dessa andetag och kroppshållningen förändrar hela mig, jag lägger i rätt växel och blir mycket mer centrerad och effektiv.

Kör du på ettan på motorvägen?

Jämför det med att köra på ettan på motorvägen (höga varv, motorn kämpar utan att du kommer särskilt fort framåt) eller lägga i lämplig växel och glida framåt med lätthet.

Allt Gott! Vandra din egen väg. 👣

🔥 Sven-Alex

Kommentera gärna!