Korrekturläsning och hemsidespill

Sven-Alex TryggInsikter & Funderingar, Projekt Fri & HetLeave a Comment

Åter i civilisationen

🔥 Liten chock skall jag erkänna. I söndags vaknade jag i stugan, tyst, mörkt och utan att ha sett folk på många dagar. I går, i måndags, spenderade jag hela dagen i Borlänge bland en massa folk. Gick bra dock. 🙂 Sitter nu på bibblan och är kreativ med ett roligt uppdrag: Korrekturläsning och språkkontroll av den engelska översättningen av den tredje delen av en spännande bokserie. Osäker på om jag kan avslöja titeln här, men det handlar om Maia Aela (det kan du nog googla på).

Jag är jurist i botten – jobbade ett tag som biträdande jurist innan jag sa upp mig och flyttade ut i skogen – och språket är juristens vän. Även om jag tycker om att leka med ord och språk, och älskar de som skriver från hjärtat och liv och lust utan överdrivet tjafs med meningsbyggnad, finner jag glädje i att när så behövs korrekturläsa med nitiska ögon. Jag hittar ofta fel även i böcker som redan gått ut i tryck.

Ta bara följande meningar, så olika det blir!

Benådas, inte avrättas.

Benådas inte, avrättas.

Mörk hårig flicka.

Mörkhårig flicka.

Frågar mig genom dagarna

Flera gånger om dagen frågar jag mig saker som “hur kan det bli bättre än så här?”, “hur kan jag bli ännu friare?”, och varje morgon frågar jag “Jorden, vad behöver du att jag är idag?”

Svaret på den sista frågan blir alltid en känsla av lugn, kraft och mig själv helt enkelt. Fick det svaret av Naturen en gång. Jag frågade högt i skogen “Vad kan jag göra för naturen?” Svaret kom direkt: “Du spelar ingen roll!” Blev först lite ledsen och tveksam. Jag ville ju vara något fränt, någon som betydde något. Hur som helst, jag slappnade av i svaret och det började faktiskt kännas ganska bra att inte spela någon roll.

Badabom! När jag accepterade svaret fick jag en ny nivå av förståelse. Det jag kan göra för naturen är att inte spela någon roll, att inte spela roller, att vara mig själv!

Då insåg jag att den största gåva vi alla kan ge är att vara oss själva.

Inser mer och mer att frågor är det som öppnar upp och förlöser, och svar är det som låser och stannar upp.

Fipplar med hemsidan – Säger nu mer om vad jag egentligen vill

Efter mina dagar i ensamhet i skogen – ensam och het 🙂 – har jag  ändrat om i texterna på hemsidan. Känner att det jag brinner för är att jag och fler med mig skall vakna till våra magiska odefinierade jag. Något annat sätt att hitta tillbaka till ett sätt att leva som inte tar livet av oss vet jag inte om det finns. Jorden klarar sig alltid, men vi människor kanske blir avskakade som loppor på en hund om vi inte funderar lite på hur vårt agerande påverkar helheten.

Vad tycker du om de nya texterna? Har ändrat på Föreläsningar och Coaching.
Allt Gott! Vandra din Egen Väg! 👣

🔥 Sven-Alex

Kommentera gärna!