Lycka i enkelheten

Sven-Alex TryggInsikter & Funderingar, Projekt Fri & Het4 Comments

Hänga i Intet

🔥 Eftersom hänga i intet* görs bäst på egen hand bor jag själv några dar i min lilla stuga. Ingen el. Inget rinnande vatten. Ett av två mini-boenden jag och kvinnan i mina liv – vi har minnen av flera liv tillsammans, mer om det en annan gång – har för tillfället. Det andra är en husvagn. Vi har valt ett enklare liv utan överflöd av prylar vi ändå aldrig använder, och jag inser mer och mer lyckan i det enkla.

Vaknar till vardagens magi

Vaknar runt 05.30 som vanligt. Kring 13 grader i stugan. Känner den svala luften i näsan. Varmt under täcket. Becksvart inne. Becksvart ute. Tyst. Magiskt.

Stiger upp, drar på mig min gamla jacka och öppnar dörren ut till den snöklädda natten. Gör mitt bästa för att hitta gamla fotspår för att inte fylla mina stövlar med snö på väg till utedasset.

Stannar upp. Blundar. Låter den massiva tystnaden linda in mig. Så tyst att jag hör mina egna hjärtslag.

Tillbaka. Gör eld i min lilla kamin. Värmer vatten på gasspisen och häller en skvätt i tvättfatet i plåt. Tvättar mig med en grön olivtvål som bor i en liten kopparskål.

Värmer mer vatten till tvättfatet. Häller i en skvätt såpa och tvättar lite kallingar. Hänger dem på tork på älghornet ovanför kaminen.

Sitter lite senare med gröt i magen och väntar på att sumpen skall sjunka undan i kaffepannan. Det enda ljud som hörs är kaminen som pratar i bakgrunden, stugan blir varmare, det blir sakta ljust ute, kaffedoften dansar i min näsa och jag fylls av både lycka och tacksamhet.

Livet består av en ändlös radda med nu. En ändlös radda med glipor till andra sätt att uppleva. Varför välja bara ett sätt? Ta vara på stunden, om du vill.

Jag önskar dig Allt Gott. Vandra din egen väg. 👣

🔥 Sven-Alex

* “Hänga i intet” är en av faserna i en naturlagsbaserad förändringsmodell jag jobbat med några år. EYE-Theory kallar jag den. Mer i ett annat inlägg.

4 Comments on “Lycka i enkelheten”

  1. Det enda jag har är Mitt HÄR och NU. Gårdagen består av minnen och i morgondagen göms mina drömmar och förhoppningar…..

    Tack för dina inspirerande inlägg och tankar Sven-Alex. Härligt att vara i nuet. Kraaam

  2. Tack för din kommentarGunilla! Dina ord värmer gott! ”Det enda jag har är mitt här och nu”. Yes! 😊 Kram!

Kommentera gärna!