Några miljarder års erfarenhet. Intresserad att ta del av kunskapen gratis?

Sven-Alex TryggHarmonisering, Insikter & Funderingar, Projekt Fri & Het, Tips & TrixLeave a Comment

Jag har en dröm, en vision, en djup önskan

Jag längtar efter den dagen följande ord hörs i ledningsgrupper på företag, i familjer, i grupper, i ditt eget huvud:

“Det här är en viktig fråga. Alla Skooglar på den var för sig så ses vi här igen om en timme för att dela med oss av insikter och fatta beslut som verkligen är outstanding.”

Ja, i ditt eget huvud också även när du fattar beslut själv. Som jag ser det är enda chansen att överleva som art att vi börjar lyssna till den visdom som finns i naturen omkring oss. Det är hybris av högsta grad att tro att vi på något sätt inte är del av jorden vi befinner oss på, och att lagar som gäller för alla andra växter och djur inte gäller för oss. Hur fan skulle det gå till? Din kropp består av samma saker som sakerna omkring dig. Samma atomer och molekyler – samma vibrerande energi – som finns i skärmen du tittar på finns i dig. Samma, bara olika manifestation.

Det här är inget trädkramarflumm, om du tror det, utan hard core fakta. I naturen finns svar på hur saker fungerar, hur ett harmoniskt system är uppbyggt, vilka faser som en blomma och ett företag går igenom. Naturen fanns långt innan människan dök upp. Om du hade möjlighet att be någon om råd som hade flera miljarders år erfarenhet, skulle du göra det då? Samma lagar och processer för allt. Skillnaden mellan oss och ett träd tex, är både en välsignelse och en förbannelse beroende på hur du väljer att se det. Vi har gåvan att fantisera, att tveka, att vara oroliga. Vi kan skapa ofantlig skönhet eller släppa lös destruktiva krafter som inte går att förstå.

Den sjunde generationen

Någon klok indianstam i Amerika – nord eller syd, vet inte – sägs ha haft en fantastisk syn på livet, på framtiden och på hur vårt agerande påverkar kommande generationer. Det sägs att de vid alla beslut funderade på hur det skulle påverka eller gynna den sjunde generationen framåt. Det är ganska många år det!

I en tid då vår desperation att kontrollera en värld, som mer och mer visar sig okontrollerbar, får oss att söka kortare och kortare tidspann för “avstämning” känns det som om vi behöver ändra taktik om vi inte skall vakna upp en dag och inse att vi befinner oss i en värld som inte längre kan ge oss det vi behöver för att leva och utvecklas.

Vad är syftet med det företag du jobbar för? Vad är syftet med det du gör?

Om du för ett ögonblick vågar fundera på hur ditt agerande skulle kunna på verka den sjunde generationen framåt, hur känns det då? Behagligt? Obehagligt?

400-års plan

En ganska vanlig fråga är “Vad gör du om fem år?” eller “Var ser du dig om fem år?”, för att få reda på personens visioner och framåtanda antar jag. Såg ett klipp på TED om en man som hade en 400-årsplan. Wow…

När jag såg klippet skakades jag om, och jag tycker om att skakas om, att känna att de tankebanor jag har splittras som en glasruta jag inte sett förrän den gick sönder.

Ofta är det så, att våra illusioner syns först när de krossas…

Det du gör idag, hur kommer det att påverka 400 år framåt? Februari år 2418, vilket resultat vill du att ditt liv skall ha då? Du är antagligen borta sedan länge, men ditt agerande idag kanske sätter igång processer som får svallvågor genom historien?

En rolig övning – om du vågar

Jag har kommit på en fantastiskt kraftfull övning jag nu delar med mig av till dig. Den kräver lite tidsresor, fantasi och förmåga att visualisera och känna, men det är du ju bra på.

När jag står inför viktiga beslut i livet (viktiga på så vis att det handlar om livsval, inte om vad du skall dricka till din lunch) brukar jag för min inre blick se en klunga med barn som får symbolisera den sjunde generationen från nu. Jag provar ett fatta ett beslut, välja en väg, och ser hur det ser ut. Är de glada och lyckliga tar jag det som ett gott tecken. Är de ledsna eller utstrålar en känsla av hopplöshet eller tyngd, då väljer jag något annat. Ibland verkar det som om barnen inte bryr sig, och detta tar jag som ett tecken på att det egentligen inte spelar någon roll vilken väg jag väljer just då.

Testa! 🙂

Allt Gott! Vandra din egen väg!

/Sven-Alex

Kommentera gärna!