Obehag är ditt högre jag som talar med dig och ber dig make a move

Sven-Alex TryggHarmonisering, Insikter & Funderingar, Projekt Fri & Het, Skooglat, Tips & TrixLeave a Comment

Upplevt obehag någon gång?

Har du någon gång känt dig illa till mods på en plats eller med en person? Nu menar jag inte dåliga dagar – som du vet är rotdagar – utan en plötslig känsla av obehag som du inte vet varifrån den kommer.

Hur känns det om jag säger såhär: Obehag är ditt högre jag som visar dig på vad du skall undvika.

När du upplever obehag är det alltså ett tecken på att du skall flytta dig från platsen i fråga. Det blir tydligare om du lägger handen på en het platta, för då ska det mycket till för att du inte instinktivt skall göra allt för att slippa obehaget.

Lite annorlunda när det smyger sig på och kanske dyker upp när du sitter framför datorn i din husvagn, som det gjorde för mig idag. Plötsligt fylldes jag av känslor av obehag, och jag är inte inne i någon rotdag för jag hade mått bra fram tills dess.

Flytta på dig, fysiskt!

När de här känslorna dyker upp fungerar det sällan eller aldrig att tänka bort dem, eller förvirra sig själv med något avsnitt av favoritserien eller äta något. Känslan ligger kvar.

Mitt råd till andra är att i dessa situationer göra något fysiskt. Rör på kroppen. Byt kropsställning, ändra hållning. Helst av allt gå ut. Ta en promenad fast det ösregnar. Känn regnet i ansiktet. Gå ett varv runt kvarteret eller på skogsstigen.

De fysiska rörelsen eller förflyttningen är mycket viktig här, precis om med handen på plattan. Eller om du råkar ställa dig i utegrillen på något sätt. Finns bara ett sätt att komma undan, flytta dig.

Belöning på flera sätt

Idag tog jag mitt eget råd och packade ryggsäcken med kryddig choklad i thermos, mackor och ett sittunderlag. Jag vandrade ut på sjön för att åter igen besöka platsen jag sov på för några dagar sedan. Redan på vägen dit kände jag hur mitt tillstånd förändrades, och när jag kommit fram fick jag en extra belöning. På marken under lite snö låg den lilla påsen med det reparationskit som hör till mitt uppblåsbara liggunderlag! Jag hade tappat det utan att jag visste om det härom natten. Ok att tanken på att det åkte ur flög förbi när jag packade ur liggunderlaget, men jag ignorerade tipset jag fick då.

När jag lät mig dras till en plats hittade jag alltså det jag tappat, samtidigt som jag hittade mig själv igen. Att sitta med ryggen mot en trevlig björk, blicka ut över sjön, tystnad så att jag hör snöflingorna träffa min jacka, rykande choklad i kåsan, doppa macka och njuta. Då, mår jag bra. Då är jag i min kraft, i harmoni.

Ok, det jag vill säga med detta inlägg är följande: Känner du dig obehaglig till mods, förflytta dig fysiskt någonannanstans. Inte rocket science direkt, men vi har en tendens till att glömma det uppenbara.

Allt Gott! Vandra din egen väg!

/Sven-Alex

Kommentera gärna!