Runor förklarar livets flöde

Sven-Alex TryggInsikter & Funderingar, Meditationer, Projekt Fri & Het4 Comments

Runor är mer än bokstäver

🔥 För ca 30 år sedan började min sökande period i livet på allvar och jag sög under en tid i mig allt jag kunde vad gäller personlig utveckling och “new age”. Läste hundratals böcker och deltog i ceremonier med shamaner i amazonas mm.

Eftersom jag är född och uppvuxen i Sverige undrade jag dock snart varför all kunskap som kom långt bort ifrån värderades mer. Om det kom från Sydamerika eller Indien, då var det fina grejor, men lokal visdom var liksom inte samma sak.

Något som klingar otroligt nordiskt och viskar om glömda krafter är Runorna. Jag trodde länge att Runor bara var konstiga bokstäver, men efter det att jag gett mig tid till att forska på dem, läsa om dem och själv meditera på saken i fråga insåg jag att det ligger mer här än jag anade.

Livets Flöde i Symbolform

Förutom att söka hjälp av kraften i vissa runor eller få hjälp att “se” flödet i en viss situation (inget konstigt, alla kan det) kan runorna beskriva hela skapelseprocessen, och så även all förändring och våra liv. Jag skall ge några exempel utifrån min egen situation. Som du vet, om du läst mina tidigare inlägg, befinner jag mig i en period av stillhet, av orörlighet, av väntan.

Denna period kan symboliseras av runan Iss (se nedan), som just handlar om “Is”. Stillhet, formation, fixering, väntan.

Om vi även är galet öppna (vilket vi såklart skall vara, det är kul!) och använder oss av engelskans “I” som i “I am” då kan vi lägga till betydelsen att vi i denna period har möjlighet att låta vårt verkliga jag formas. En tid av stillhet, av väntan, av avskalande. Kraften hos is är långsam men otroligt kraftfull. Det är inte en snabb explosiv kraft som gör att is kan spränga klippor och hyvla ned berg (istiden). Kraften i denna tid i livet är långsam men obeveklig.

Nästa runa – nästa fas i processen – i flödet kallas bl.a. för Yara (se nedan) och kan jämföras med “År, årstider” eller själva tidens gång som jag ser det. En påminnelse om timing. En påminnelse om att allt följer ett cirkulärt mönster och saker sker när de skall ske, varken tidigare eller senare. Handlar om naturlig tid  som jag ser det. En knopp slår ut när det är dags, inte på ett specifikt datum.

Så, jag befinner mig i en “existensiell istid”, avsaknad av ljus, av eld, av värme och rörelse. Is håller också greppet om mig tills det är dags för tö och saker och ting börjar röra på sig igen. Denna rörelse sker även den med samma obeveklighet och kraft som inlandsis. Går inte att varken påskynda eller hindra, men den sker heller inte förrän det är exakt rätt tid. Timing!

Ok, spännande! Hoppas jag inte behöver vänta tills våren kommer även på utsidan innan min egen istid är över… Drömmer om en resa till solen i början av nästa år. Har faktiskt aldrig varit på solsemester(!).

Allt Gott! Vandra Din Egen Väg! 👣

🔥 Sven-Alex

4 Comments on “Runor förklarar livets flöde”

  1. Underbart Sven-Alex 😍 Instämmer med dig angående vår kunskap 👍🏻 Du är så BRA 😍😍😍 God Jul och God fortsättning 💖💖💖 kraaam

  2. Tack Gunilla! Yes! Tid att använda oss av allt vi kan. 😊👍💚🕺 God fortsättning tillbaka o kramar!

  3. 🌲🌲🌲💖💖💖😍😍😍👍🏻👍🏻👍🏻👏👏👏💪💪💪

  4. 😊😊😊🙏🙏🙏💚💚💚🌲🌲🌲🔥🔥🔥

Kommentera gärna!