Småhångla med känslan – Släpp taget om det du mest av allt vill ha

Sven-Alex TryggHarmonisering, Insikter & Funderingar, Meditationer, Projekt Fri & HetLeave a Comment

Hard-core meditationer

Mina meditationer på sistone blir mer och mer rätt-på-hard-core. Jag får svar på bråkdelen av en sekund, och inte alltid de svar jag vill ha heller.

Om du hängt med i mina senaste inlägg handlar mitt liv sedan drygt ett år om att släppa taget om ditt och datt. Allt från saker till tankar och beteenden. Jag gjorde också för ett bra tag sedan ett fundamentalt val som är frihet.

“Ok, vad är frihet för dig då?” brukar jag få som motfråga när jag berättar om mitt val, och frihet för mig är till att börja med att vara den jag är. Om jag befinner mig på platser som inte tillåter att jag är den jag är, då är jag inte fri. Om jag är begränsad i att uttrycka mig själv, då är jag inte fri.

Att släppa taget har varit en stor del i denna resa mot mer och mer frihet. En resa som tagit mig genom faser som inneburit mycket mindre frihet på många sätt. Men, det är (som du nu säkert vet) en naturlig process.

Dagens uppdrag = paradox?

I dagens morgonmeditation frågade jag som vanligt mina frågor (har gjort det varje morgon ett tag nu):

  • Vad behöver jag släppa taget om idag?
  • Vad behöver jag vara idag?

Svaren jag fick idag var ninjasnabba (det går faktiskt fortare och fortare) och svaren jag fick var följande:

  • Frihet
  • Allt

Jag behöver alltså släppa taget om frihet, och vara allt. Detta gjorde mig både konfunderad och lite obehaglig till mods. Skall jag verkligen släppa taget om det jag mest av allt strävar efter, det jag mest av allt vill ha? Ligger det inte en paradox i att släppa det jag vill hålla hårdast i?

Bortom idén finns verklig frihet

Jag sa orden högt, med viss tvekan för jag var osäker på vad jag skulle skapa, “Jag släpper taget om frihet!” Jag var rädd att jag skulle släppa fokus och sabba månader av strävan om jag plötsligt släppte taget. Men, så snart jag hade sagt orden fylldes jag faktiskt av en mumsig lättnad, och insåg att jag när jag säger orden släppte taget om frihet som koncept, som tankekonstruktion, som idé! Bara det att jag kan tänka, och välja, frihet betyder att jag kan vara annat än fri!

Då jag även, med tvekan, släppte taget om frihet, om tanken på frihet, och bara är allt, är allt det jag är, då blir frihet och harmoni ett naturligt tillstånd. Floden väljer inte frihet, den kan inte ens formulera tanken på att inte vara fri. Finns inget i naturen som väljer frihet, naturen bara är och flödar 100% åt det håll som känns lättast.

Så, det verkar som om bästa sättet att få något på allvar är att släppa taget om det. Min högsta önskan är frihet, friheten att vara allt det jag är, och när jag släppte taget om frihet blev jag med ens friare eftersom inte ens tanken på frihet begränsar mig.

Suger på, känner på, doftar på, småhånglar med, denna känsla, denna insikt, och hittills känns det väldigt bra. Kanske leder det till något mer passionerat snart, för ju mer jag känner på känslan av att till och med släppa tanken på att jag kan vara annat än fri pirrar skönt i mina celler. Ska se vad kvällens meditation kan ge, för nu är det bra kontakt i bredbandet.

Att vara mig själv

I en annan meditation (igår kväll) dök orden “Vara mig själv” upp i mitt inre “entertainment center” och plötsligt såg jag orden i ett helt nytt ljus. Tänk att jag sagt de orden så många gånger utan att se den djupare meningen…

Jag fastnade på “själv” i “Vara mig själv”. Alltså ensam, allena, ingen annan där.

Vara mig. Själv.
Vara den jag är. Ensam.

Så, att vara mig själv kan alltså tolkas som att jag är den jag är, men ensam. Blir kul när jag kan vara mig tillsammans med andra som också är sig, fast inte sig själva/ensamma.

Stämmer det verkligen?

Har inte känt klart på detta, att på djupet släppa taget om det jag mest av allt vill ha, men hittills verkar det ligga något i det. Tror att själva processen sätts igång med tydliga fundamentala val, men att du på vägen kommer till en punkt då allt flyter samman och tanken på att något inte kan vara det du önskar är onaturlig.

All right, jag önskar dig Allt Gott och ber dig om att vandra din egen väg.

Vad behöver du släppa taget om just idag?

/Sven-Alex

Kommentera gärna!