Stugliv Del 1 – Söker läkning, visioner och harmoni i Naturen

Sven-Alex TryggInsikter & Funderingar, Projekt Fri & Het, Stugliv, Utbrändhet - UppvaknandeLeave a Comment

Äntligen!

Jag sitter nu i min kära stuga och skriver. Dörren är öppen och utanför kvittrar fåglarna ikapp med varandra. Bredvid mig har jag en tallrik knökfull med nykokt blomkål. Gasolkylskåpet pajade häromdagen så nu behöver jag äta upp alla färskvaror ganska snabbt. 🙂

Om du följt mina tidigare inlägg vet du att jag för tillfället är sjukskriven för utmattningssyndrom (som jag numera kallar ”Switched On Syndrome”) och att dra mig ut till naturen är ett sätt att hitta mitt center igen, att ”känna den vind som inte blåser” och helt enkelt höra min egen ton igen. Uppkopplingen i vildmarken är fenomenal, och här har tankarna utrymme att expandera.

Ett sätt att hitta till mitten är att göra det jag älskar, och förutom naturen (och min dotter och min kära kvinna och livet och vatten och, ok en massa saker) så älskar jag att blogga och att spela in videoklipp. Så… jag provar med att göra det jag älskar få se vad som händer.

Min aktuella måttstock på mitt agerande och på det jag önskar mig, på mina visioner, är att det skall gynna följande parter (det finns tre ”sista raden” i min resultaträkning):

  • Mig själv
  • Andra människor
  • Planeten/Jorden/Gaia

Om något jag tänker genomföra inte passerar genom alla tre, behöver jag fundera på om jag skall välja en annan väg. Att det skall gynna mig själv är grundläggande, och att jag många gånger skippat den delen är en stor anledning til att jag stoppades av livet och kraschade.

Jag har börjat spela in en ny serie jag kallar ”Stugliv” där jag tar med lite vardag i stugan blandat med insikter och tips på ditt och datt. Just nu känner jag att detta passerar genom alla tre ”intressenterna” ovan, så jag kör på!

Hoppas du kan njuta av Stugliv Del 1!

Kommentera gärna!