Tänk om precis allt som händer är för ditt bästa?

Sven-Alex TryggInsikter & Funderingar, Meditationer, Projekt Fri & Het2 Comments

Att vara guidad

🔥 Sedan jag för ett bra tag sedan gjorde mitt fundamentala val “frihet” har jag upplevt en radda med synkronistiska händelser som jag nu inte tolkar på annat sätt än att jag verkligen är buren eller guidad.

Saker och ting händer som jag tidigare i livet skulle tolkat som jävelskap eller otur, men som numera tydligt är någon eller något som hjälper mig för att se till att allt som sker är till mitt bästa.

När jag skriver detta inser jag att jag haft denna hjälp alltid, även om jag ofta varit ganska otacksam och förbannat mina omständigheter. Jag har ju dessutom nästan aldrig valt den lätta vägen i livet, den väg jag blivit visad.

Istället har jag symboliskt huggit mig igenom de kärleksfulla vägskyltarna “vägen avstängd” och sedan blivit förbannad för att vägen tar slut, för att jag hamnar i ett stort hål eller för att jag i största allmänhet plötsligt befinner mig i tjorvigheternas högkvarter.

Ok, i mitt nya lättare liv lyssnar jag på – och är tacksam för – den här någon eller något som verkar ha en överblick som sträcker sig längre fram i tiden än jag vanligen kan se. Kanske för att den är utanför tiden och ser allt samtidigt? Sitter i en helikopter? Förflutet, nu, framtid är helt enkelt olika delar av en flod som ringlar sig långt där nere? “Vägen avstängd” är tips till mig att undvika faror och obehag. Ta en annan väg helt enkelt.

För övrigt är jag övertygad om att mitt Fundamentala Val också verkligen kittlar den kvantfysiska nivån och manifestation sker i den fysiska verkligheten på sätt jag inte ens kan fantisera om.

Hinder är välsignelser

Det som kan tolkas som hinder är verkligen välsignelser och gåvor. Jag skall ta ett konkret exempel för att demonstrera hur elaborerade “insatserna” eller “justeringarna” är för att jag skall hålla mig på vägen mot Frihet.

Eftersom vi behöver en annan bil för att dra vår husvagn och jag behöver justera mina utgifter till mina inkomster (som i dagsläget är 0) så la jag i höstas ut min kära Jeep till försäljning.

1. En köpare kontaktade mig samma dag och sa att han skulle ha bilen. Ingen prutning ens. Sedan tyckte hans fru inte om färgen. Bilen kvar.

2. La ut bilen via KVD men pga fel i priset de gett mig kunde försäljningen inte bli av. Vinst = Jag fick den genomgången, loggor borttagna och rekordad utan kostnad. (KVD slarvade bort vissa dokument från bilen och betedde sig inte ok så var noga om du anlitar dem.)

3. En karl från Göteborg hade letat efter exakt den bilen jag har länge, och skulle komma upp med sin sambo för att köpa den. Dagen efter(!) vi talat med varandra dök samma bil upp på en bilfirma i Göteborg.

4. En till karl var helt på, han skulle ha bilen, och skulle bara kolla med frugan. Än en gång blev det stopp pga färgen på bilen.

5. En karl hade bestämt sig och talat med både mitt leasingföretag och mig flera gånger för att affären skulle kunna klaras av så snabbt dom möjligt. Sista gången jag talade med honom sa han att han “sitter riktigt illa till” och bad om att få återkomma. Det gjorde han inte.

Ok, det här är så otroligt “vägen avstängd” på makalösa sätt så jag kan inte undvika att se att det är en välsignelse att bilen inte blivit såld ännu. Hade jag sålt den hade jag t.ex. inte kunnat åka till min kära stuga. Jag hade varit låst på många sätt den här hösten och verkligen inte varit fri.

Vi är där vi är pga våra egna val

Har bett “krafterna” om hjälp många gånger när jag hamnat i tjorv, när jag ignorerat “vägen avstängd” och plöjt på med full gas rätt in i skiten.

Jag skulle vara toktrött på någon som glatt ignorerade mina varningar om dåliga vägar och sedan förbannade omständigheterna eller bad om hjälp när han eller hon kört fast.

Hur skulle det vara om vi helt enkelt följde tipsen vi får? Om vi får en varning – genom en känsla av tyngd eller obehag – att vi bör välja en annan väg och följer rådet, hur mycket bättre och lättare skulle våra liv vara då?

Allt Gott! Vandra din egen väg! 👣

🔥Sven-Alex

2 Comments on “Tänk om precis allt som händer är för ditt bästa?”

  1. Hmmm, vad vill dessa hinder och varningar säga oss? Något jag funderat på är också vår medvetenhet när det gäller dessa varningar, hinder eller meddelanden. Som du skriver, allt för ofta trampar vi på och noterar inte vad vi stöter emot utan ser till att ta i ännu mer, kämpa än hårdare för att komma fram.

    Min egen och högst personliga tanke är att tid för reflektion är viktigt. Väljer jag att hela tiden köra på kommer jag sannolikt missa varningar, hinder och även möjligheter. Livet är en upptäcktsresa i lärande och inte en resa med slutdestination. Då menar jag lärandet om oss själva, i livet, i relation med andra och hur vi tar oss fram i livet. Vi behöver stanna upp och zooma ut på oss själva, att höja blicken för att ge oss själva perspektiv. Reflektion eller eftertanke är sällan något som prioriteras eller lyfts upp som behov, förrän människan är i en situation av sjuktillstånd eller tuffa stresspåslag. Så stanna upp, be om hjälp av någon annan och reflektera över det som sker eller har inträffat. Vad kan vi lära av det vi varit med om?

  2. Tack för kommentar och visa reflektioner Peter! 😃👍🕺

Kommentera gärna!