Toktrött på att vara smart, vill bara vara äkta.

Sven-Alex TryggInsikter & Funderingar, Projekt Fri & Het2 Comments

100% Sven-Alex Trygg

Diskuterade med en kär och klok vän häromdagen kring hur människor förstår och tar emot det vi talar och föreläser om. Vi upplever båda två att vi får en del “fågelholkar” då och då, dvs det vi säger går liksom rätt igenom åhörarna utan att skapa förståelse eller ens respons.

Vi diskuterade kring hur vi behöver förändra och anpassa vårt budskap för att nå fram. Hur kan vi vara “smarta” i detta läge och bättre marknadsföra oss för att slå an i människor?

Så fort vi sagt ordet “smarta” knäppte det till i mitt inre och jag sa “Jag vill inte vara smart, jag vill vara sann!”

Svart bälte i Kameleont

Större delen av mitt liv har jag lagt ofantliga mängder energi på att passa in, på att ge andra det de vill ha, på att forma mig efter omständigheter. Jag har också blivit mer eller mindre expert på det. Svart bälte i Kameleont och en empatisk förmåga som gjort att jag ibland undrat om jag är schizofren. (Om du hela tiden känner vad andra känner – utan att vara medveten om vad som händer – och därigenom byter sinnestillstånd flera gånger på en timme då undrar du vad som händer. Jag lovar.)

I drygt 1,5 år har jag varit inne i ett avskalande. Skilsmässa, sagt upp mig, sålt gård och det mesta av mina ägodelar. Nytt förhållande med en fantastisk kvinna som inte låter mig låtsas eller spela roller. Detta har satt igång även en inre process av frigörande, av brytande av skal och roller.

Därför är tanken på att vara “smart” och beräknande som att låsa in mig igen. Jag talar om det jag brinner för, om människans ofantliga krafter och förmåga att skapa sin egen verklighet.

Jag kom inte till Jorden för att låtsas eller spela roller som förminskar det jag är. Mitt uppdrag är något helt annat, och första steget är att vara den jag är, vara det jag är, stå för vad jag tror på. Helt enkelt vara så äkta och sann jag kan.

100% Sven-Alex Trygg. Älskad eller hatad spelar ingen roll. Jag ska leva innan jag dör.

Vandra din egen väg!

/Sven-Alex

2 Comments on “Toktrött på att vara smart, vill bara vara äkta.”

  1. Fantastiska underbara Sven-Alex 💖 Du och Sylvia är “på riktigt” Ni är inga låtsas människor! Det är bäldigt jobbigt med människor som hela tiden ska låtsas fast de både gråter och SKRIKER inombords 😢😣😢 Jag älskar er närvaro och energi 💖💖 Är så glad att få vara er vän . Kraaam

  2. Tack Gunilla! 😊 Dina ord värmer och inspirerar. Vi pratade om dig häromdagen och vi beundrar dig bl.a. just för att du verkligen är den du är. Du vågar vara ditt fantastiska jag och tänk så mycket bättre världen är! Kram! 😊👍🙏🌲🔥

Kommentera gärna!