Utbrändhet & Magisk G-Punkt

Sven-Alex TryggHarmonisering, Insikter & Funderingar, Meditationer, Projekt Fri & HetLeave a Comment

I love my meditationsstunder!

🔥 Alldeles nyss satt jag och mediterade och fick en hel del nya “follow up-insikter” kring inlägget jag gjorde igår om att harmoni är mer hands on hard core än pårökta hippies. (Intet ont om hippies, jag har själv blivit kallad hippie och sett det som en komplimang.)

Jag hade en bild i det inlägget, som förklarade hur vi kan resa mellan verkligheter genom en “hiss” i vårt center. Klämmer in den nedan också. Observera att “verkligheter” här inte nödvändigtvis behöver betyda att du reser till platser där du kan flyga på regnsbågsfärgade enhörningar och äta moln (även om det vore riktigt coolt) utan helt enkelt om den verklighet du upplever baserat på dina tankar, förväntningar osv. Din aktuella verklighet formas av sådant som din syn på dig själv, ditt förhållande med dig själv eller andra, ditt jobb om du har något, dina vanor, dina förväntningar mm mm.

Här kommer bilden.

Min insikt – och modell över livets flöde – kan alltså symboliskt ritas i formen av verkligheter som vi kan förflytta oss mellan med en hiss som finns i vår mitt. Viktigt att tillägga är att det inte handlar om riktning “uppåt” eller “nedåt” som i bra och sämre, utan om en förflyttning utan egentlig riktning. Det handlar mer om att du väljer att förflytta dig till en för dig mer harmonisk och expansiv verklighet.

Utbrändhet och verkligheter

Insikten jag med ett leende fick i min morgonmeditation idag var att vi ibland befinner oss i en verklighet som verkligen börjar bli för trång för oss! Detta beror egentligen på att vi växer och förändras, inte på att verkligheten krymper, men vi kommer att uppleva det som att vi blir ihoptryckta.

Detta sker när vi blir utbrända på jobbet tex, eller när vi känner att en relation verkligen tar mer än den ger, eller när vi inser att våra tankar helt enkelt är för små för det vi är och kan vara.

Kolla in bilden nedan, jag har förenklat för att förtydliga. Två verkligheter med verklighetshissen – eller floden – i mitten.

I bilden nedan ser du sedan hur det ofta ser ut just nu i vårt samhälle (och i världen). Jag är helt övertygad om att väldigt många av oss befinner sig i en verklighet som helt enkelt blivit för trång för dem. Verkligen DISharmoni, för du är inte i harmoni med den verklighet du befinner dig i.

Om jag skall dra diskussionen en bit till känner jag att själva Moder Jord – det UR-kvinnliga – börjar känna sig trängd och snart inte accepterar mer. Hela Jorden vill till en annan mer harmonisk verklighet. Bara att följa med eller förintas liksom. 😉

Ok, mer vardagliga utmaningar. Utbrändhet har jag länge sett som ett positivt livstecken, för det tyder på att du utvecklas och växer. Problemet blir när vi klamrar oss fast och vägrar gå in i hissen som inte vill annat än ta oss till en plats som passar oss bättre, som är mer i harmoni med det vi är.

Det är som så, att hissen inte kan dra iväg förrän vi klivit in i den. Om vi springer runt i den gamla verkligheten hindrar vi effektivt förändring. När vi till slut blir riktigt utbrända, kanske till och med helt liggande under lång tid, då tvingas vi in i hissen. Livet i oss, vår kropp, vill helt enkelt att vi skall leva och må bra, och till slut tar den kommandot om vi inte fattar vad som är bäst för oss.

Skräckexemplet är när vi efter att ha återhämtat oss i hissen går ut på samma våning igen! Vi går tillbaka i samma trånga verklighet som vi lyckades fly ifrån!

Magisk G-punkt

Om du tittar på bilden ovan så har jag ritat in en “magisk punkt” mitt emellan verkligheterna. Vi kan kalla den för G-punkt. Dels för att skoja till det lite, dels för att poängtera att det handlar om G-ravitation. Vi sugs faktiskt in i hissen, vi sugs till det nya som väntar på oss. Problemet är att vi ofta stretar emot, och genom handlingar och tankar (rädslor oftast) klamrar oss fast vid det gamla.

Jag har fått en hel del mumsig information om resan genom denna G-punkt, men det blir i andra inlägg. Passar allra bäst i en föreläsning, blir mer dynamiskt då och jag får mer information när jag talar. Därför jag aldrig förbereder mig för mycket inför föreläsningar. Bättre att vara i harmoni med stunden. 🙂

Ok, själv har jag kommit till vägs ände på många sätt. Om du läst mina tidigare inlägg är det mer eller mindre omöjligt för mig att ta mig ut i den gamla verkligheten jag lämnat. Totalstopp verkligen.

Inser när jag skriver detta att det kan bero på att jag befinner mig inne i hissen… Svårt att kliva ut på någon våning innan den stannat. Hm, detta behöver jag meditera på minsann. Känns som om jag åkt hiss ett bra tag nu. Ser fram emot att se dörrarna öppnas.

Tid att kliva in i hissen

Om jag skall drista mig till att bli ännu mer big and bold, så känner jag att anledningen till att så många, många av oss känner sig vilsna och obekväma i dessa tider har att göra med två saker:

  1. Vi vaknar till det vi egentligen är – våra uppdrag aktiveras.
  2. Vi vaknar upp oss på en plats – i en verklighet – som är för liten för det vi är och skall göra.

Lösningen på detta är, som jag ser det, att tillåta oss att falla in i vår mitt, att tillåta oss att vara i harmoni och helt enkelt släppa taget om det gamla. Naturen är the powerful medicine här, och det handlar om att spendera tid MED naturen, inte bara I den.

Ok, Allt Gott och vandra din egen HARMONISKA väg! 👣

🔥 Sven-Alex

 

Kommentera gärna!