Vad finns i din mitt?

Sven-Alex TryggInsikter & Funderingar, Projekt Fri & Het2 Comments

Hard Core Life Science

🃏 Det jag diskuterar i detta inlägg kan låta “flummigt” för vissa, men för mig är det Hard Core Life Science.

Uppföljare till mitt förra inlägg eftersom jag känner att mer och mer faller på plats när jag tillåter mig att “vänta i tomrummet” utan konstant jagande och agerande. Inte helt lätt alla gånger när delar i mig skriker åt mig att jag måste jaga nya uppdrag, måste skärpa mig, måste vara “smart”, måste spela spelet.

Jag har försökt faktiskt, att gå tillbaka i gamla spår, men det är tokstopp. Mår dåligt på en gång. Minsta antydan till att jag försöker förneka mig själv igen gör att jag mår fysiskt dåligt. När vi väl öppnat på dörren till oss själva går den – tack och lov – inte att stänga. Hm, kanske skriva “tack och LIV” istället.

Att falla in i sig själv

Det är antagligen jag själv som faller på plats när jag tillåter mig att släppa taget. Jag faller in i mig själv. Faller in i min mitt, in i mitt center, in i min kärna, in till själva skälen – och själen – till mitt varande. När jag slappnar av och släpper mina krampaktiga grepp kring det jag tror är viktigt, verkligt, mina roller och skal, då är jag öppen för livets mirakel att föra mig hem till mig själv.

Allt har en mitt. Allt. Från själva skapelsen till tussilagon till tanken du nu tänker. Ett orsakens frö vibrerar i mitten på allt du upplever och ser. Att hitta det fröet ger en hel del frän information om varför saker och ting är som de är.

Sanningen är föränderlig

Det är en cool plats detta, den magiska ur-punkten i Mitten av Mitten där tid och rum faller samman och föds. Jag är övertygad om att den finns inom oss alla och det enda som krävs för att nå den verkar vara att konstant släppa det vi tror vi vet. Varje “sanning” vi klamrar oss fast vid begränsar oss, låser oss, kväver oss. Tryggt med “sanningar”? Javisst. Levande och expansivt? Mnja. Inte så värst.

Jag brukar säga att jag inte bryr mig så mycket om “The Middle of Nowhere” utan är helt fokuserad på “The Middle of Everywhere” istället.

Vårt enda vägval – som inte tar livet av både oss och Jorden – verkar vara att släppa oss själva fria, att vakna till de magiska varelser vi är och agera utifrån detta. Inte utifrån begränsande roller ofta baserade på rädsla.

För många år sedan började jag kalla mig “Wake-Up Artist”, och det är först nu jag börjar ana vad det kan betyda.

Allt Gott! Vandra din egen väg! 🙂🌲

/Sven-Alex

2 Comments on “Vad finns i din mitt?”

  1. 💗 💗 💗 Det kommer nya sanningar varje andetag att se det är att vara i mitten..
    Tack för att du delar dina ord 💗

  2. ”Nya sanningar varje andetag”. Vilka ord! Tanken svindlar… Ny sanning varje andetag. Andas in och ut nya sanningar… Wowläge på det! Tack! 💗

Kommentera gärna!