Vill du minska din stress och bli mer centrerad på någon minut?

Sven-Alex TryggHarmonisering, Insikter & Funderingar, Projekt Fri & Het, Tips & TrixLeave a Comment

Gör det sakta!

Lunchade med en av mina närmaste “bröder” häromdagen, och både han och jag skriver ofta ned insikter i våra kära anteckningsböcker. Vi tillhör dem som fortfarande använder penna och papper. 🙂

Under lunchen tog han fram sitt välfyllda noteringshäfte för att skriva ned någon insikt och jag såg att hans kråkfötter var lika spretiga som mina vanligen är. Jag skriver ofta snabbt, nästan aggressivt, och kan knappt läsa vad jag själv skrivit. Ett spänt och disharmoniskt flöde egentligen.

När jag åker till min kära stuga har jag märkt att min skrivstil förändras markant från det att jag kommer till det att jag spenderat några dagar i lugnet. Min skrivstil blir lugnare och mer målande efter några dagar i naturlig harmoni. Jag brukar därför själv “tvinga” mig att skriva överdrivet långsamt då och då för att bryta den spänning i kropp o sinne som visar sig i min spretiga text.

Experimentdags!

Fick en ingivelse att fråga honom om han inte skulle prova att skriva någonting toksakta. Pigg som han är på att prova nya sätt att utvecklas körde han igång direkt.

Min roll var spontant att coacha honom i att verkligen skriva sakta, sakta. Jag kände direkt när han ökade hastigheten, och det var ren magi att se varje bokstav och ord ta form likt konstverk på rad.

Det var första gången jag coachade någon annan i denna övning, och jag blev på allvar tagen av hur otroligt mycket hela atmosfären förändrades. Han förändrades, jag förändrades, hela upplevelsen av rummet förändrades. Allt blev mer expansivt, vibrerande och tredimensionellt.

Detta enbart genom att skriva något för hand. Väldigt… Väldigt… Långsamt…

Prova själv!

Du behöver bara papper och penna. Fungerar säkert på din platta med din elektroniska penna också.

Börja skriv.

Om du inte vet vad du skall skriva, skriv helt enkelt: “Jag skriver sakta och kommer i harmoni.” Lek gärna med en annan person, och hjälp varandra att sakta ned när ni börjar falla in i den vanliga skrivtakten.

Kolla in klippet nedan där jag gör samma övning. Hur känns det att se någon skriva riktigt långsamt?  Stressigt? Expansivt? Fascinerande?

 

Sven-Alex Trygg visar dig en enkel övning för att centrera dig och stressa ned på några minuter. from bySKOOGLA on Vimeo.

 

Kommentera gärna!