Vobbel i tidsväven och Saker som håller mig – och dig? – kvar i det gamla.

Sven-Alex TryggInsikter & Funderingar4 Comments

Förtvivlan och total enhet om vartannat

Känner du också att känslorna går som berg-o-dalbana dessa tider? Jag har väldigt intressanta dagar nu kan jag säga, och gjorde ett klipp om det. Ligger nedan.

Redan tidigare har jag fått en insikt om att många av oss nu håller på att byta verklighet eller tidslinje eller så, och att själva “tidsväven” vobblar. Det är som att vi står med ena foten i det gamla, och ena foten i det nya. Har undrat varför jag inte bara ploppar igenom så att det är klart någon gång.

Som du vet har jag rensat i princip allt gammalt skräp jag samlat på mig för att vara “ren” och inte ha en massa saker som tynger mig. Idag frågade jag lite desperat “vad ska jag göra!?” och fick ett tydligt svar. Jag har fortfarande saker kvar jag inte gått igenom! Inser att det kan vara så enkelt, att innan jag till fullo kan kliva in i nästa “vad det nu är” behöver jag verkligen rensa undan allt jag inte vill ha med mig! I det nya kan jag bara bära med mig saker jag verkligen älskar och vill använda och som fyller en funktion.

“Döstäda” brukade en av mina trevligaste klienter säga att hon gjorde ibland, och jag trodde alltid att hon menade städa som fan. Nu inser jag att det också kan betyda städa inför sin egen död. Lite makabert kanske, men jag minns förberedelserna för en riktig visionquest. Innan du ger dig av skall du se till att alla dina affärer är i ordning, som om du faktiskt skulle dö under din visionquest. Du dör också på sätt och vis, eftersom den person som går ut inte är samma person som kommer tillbaka. En del av dig dör för att en annan skall kunna födas, som alltid.

Hur som helst, det är en annan diskussion. Kolla in klippet nedan, och kommentera gärna om du upplever samma sak. Kan vara bra för andra som känner igen sig att veta att de inte är ensamma!

 

4 Comments on “Vobbel i tidsväven och Saker som håller mig – och dig? – kvar i det gamla.”

 1. Tack för dina kloka ord!

  Mycket känns upp och ner. Upplever stiltje och stress på samma gång. Kropp & själ jobbar aktivt med energier. Försöker och försöker … men upplever ett vakuum.

  När jag pratar med min högre själ Athomia säger hon: “Människan har växtvärk och det måste till för att komma vidare i själens utvecklingsspiraler. Allt är som det ska vara. Det kommer en dag när ni jublar över att kampen mellan ljus & mörker är över och ett högre medvetande finns hos många …”

  Varma hälsningar/ Ewa Säterdahl

 2. Heja Ewa!

  Tack för att du delar med dig. 🙂 “Allt är som det ska vara.” Det är samma sak jag får höra från mina “kontakter”. Ja, vi lever onekligen i mycket speciella tider, och jag anar att vi bara sett början på vad som komma skall. Den stora massan känner ännu inte av skulle jag tro, även om det är fler och fler som vaknar upp och känner av förändringarna som kommer. Är helt övertygad om att utbrändhet och utmattning är positiva tecken på att det gamla inte längre fungerar.

  Allt Gott!

  /Sven-Alex

 3. Tack så hjärtligt mycket för detta inlägg! Så klockrent beskrivning av det kag upplever. Så mycket skiftningar mellan den nya jag som välkomnar livet i hela sin pallet från det mörkaste till det ljusast och den gamla med offerroll, vilsenhet, meningslöshet.

  Jag har till om med upplevd i veckan att ibland agerar jag från ett helt annat frekvensplan när jag agerar och utifrån mina gamla vanor och mönster. Intressant att kunna känna så.

  Tack för bekräftelse att vi är i rörelse not ett nytt plan.

  Och ja, tack att påminna att det finns mer att rensa i saker. Samma för mig.

  Lev väl!

 4. Heja!

  Som vanligt tack för din kommentar! Sedan inlägget upplever jag att det blivit ännu “värre” för mig och min identitet smulas verkligen sönder. En tid av genomgående förändringar och jag har beslutat mig för att blogga än mer personligt om resan jag är inne i. Många som misstolkar ett uppvaknande med “psykisk sjukdom” anser jag. Vår kultur har inte samma förståelse som tex naturfolk för processen.

  Allt Gott!

  /Sven-Alex

Kommentera gärna!