Wake-Up Call: Stackare eller misfit?

Sven-Alex TryggHarmonisering, Insikter & Funderingar, Projekt Fri & Het, Utbrändhet - Uppvaknande, Wake-Up Calls4 Comments

Måste släppa på trycket!

Jag har insett att jag blir väldigt obehaglig till mods om jag inte släpper ut alla insikter som dyker upp i skallen på mig. Det är som att ett tryck byggs upp, en kreativ eldstorm, och jag måste släppa ut den om den inte skall äta upp mig inifrån. Jag får dessutom inga nya insikter, eftersom den tidigare sitter som en “plugg” i flödet.

Du som också är välsignad med att vara en kanal för detta kreativa “tryck” vet vad jag menar. Nästan lite maniskt ibland, men jag väljer att kalla det för sha-maniskt istället. 🙂

Ok, som ett led i att göra det jag älskar, uppfylla vad jag ser som en del av mitt syfte i detta liv och samtidigt släppa på trycket har jag börjat med en ny spellista på vår YouTube-kanal. Jag kallar den “Wake-Up Calls”. Helt enkelt för att det är så jag känner det när jag får insikterna, som att jag väcks upp till ett helt nytt att se på världen och mig själv. Det är verkligen också så, att när jag förändrar det sätt jag ser på saker, förändras sakerna jag ser på.

Jag använder mig av ett nytt format också, ett annat sätt att kombinera tal, video och ritande/skrivande. Gör mitt bästa för att förenkla och minimalisera även när det handlar om mitt sätt att skapa, förmedla och dela med mig, för jag ser resande med lätt bagage i min framtid.

Metaforernas Mästare

En del av mitt syfte verkar verkligen vara att med hjälp av metaforer och liknelser förklara och förenkla komplexa flöden och situationer i livet. Har t.o.m. blivit kallad “Metaforernas Mästare”. Drömmen är – som för oss alla antar jag – att leva gott på att vara den jag är och göra det jag älskar. Vara ute i naturen, stärka min egen “ton”, ta emot insikter om sakers natur och förmedla dem till de som börjar vakna upp, känner sig vilsna i livet och vill ha enkla med effektiva Wake-Up Calls för att bli påminda om vilka de är och om hur magiska de i sanning är.

Tänker en hel del på framtiden, och inser att det verkligen tar alldeles för mycket tid att coacha individuellt, och det går dessutom inte att expandera. Finns inte en chans att jag kan påverka eller ha den inverkan jag önskar i världen om jag väljer den vägen igen. Dessutom verkar det inte fungera i längden med tanke på att jag “gick på grund”. Tänker i termer av stor inverkan i förhållande till insats, och globalt. Föreläsningar, webbkurser, webbinars mm. “De enda som förändrar världen är de som är galna nog att tro att de kan förändra den”, och all förändring börjar med mig själv.

Det är dags nu, att vi mer och mer kliver ut och visar vilka magiska varelser vi är, eller vad säger du?

Varmt välkommen att titta på detta första klipp. Om du väljer att gå till YouTube och kolla kan du prenumerera på kanalen för uppdateringar när nya klipp kommer.

Så, är du en stackare eller en misfit? Jag vet vad jag är…

4 Comments on “Wake-Up Call: Stackare eller misfit?”

 1. Klar Misfit för mig med! Tack för din lek med orden. Som Misfit passar jag inte längre in – och kan anses som misslyckad, inklusive av mig själv – stackare delen av mig själv dömmer mig så. Och helt klart vill jag absolut inte tillbaka…
  Tack för att du är du!
  Lev väl 🙂

 2. Heja!

  Tack själv för att du kommenterar och för dina egna inlägg! Hm, undrar om jag kommenterat det sista.

  Såg ett klipp med en kvinna för ett litet tag sedan där hon säger att ”the age of information” är över, och nu är det ”the age of intimacy” som gäller. Våra största ”flaws” är våra största skatter. Folk överlag är trötta på det perfekta som alla vet inte alls är perfekt.

  Misfits unite säger jag bara, så kan de som vill hänga i stacken. Den delen är också viktig, bara att vi är olika och har olika syften.

  Allt Gott + kram på dig!

  /Sven-Alex

 3. Ville bara komplettera med att efter jag skrev här, blev jag omskakad. Puzzelbitar som höll på att röra sig o ramla på plats. När du beskriver hur du vill leva ute i skogen för det är där du är mest kopplad till livet och dess intelligens så känner jag inombords hur mycket själv jag mår bättre och är mer av det jg vill vara. Men jag vågar fortfarande för lite att gå den väg för fullt då mitt ego slår bakut och skriker att jag kommer att dö. (Det skriker båg för sin egen död 😉 )
  Så svårt att tro från egots plats att det finns vägar att leva riktigt från denna plats, mer i varande, i kontakt med naturen o själv o Universum…
  Vandra väl 😊

 4. Heja!

  Fränt när man kan känna att det rör på sig! Jag har spelat in ett till klipp om vår inre ”låtlista” som jag verkligen blev glad när jag kom på. Få se om den tekniken kan hjälpa dig lika mycket som det hjälper mig. 🙂

Kommentera gärna!